Gevulde Speculaas

 In Gezonde Recepten, Snack

De Sint is dan misschien alweer bijna het land uit.. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we zijn uitgesnoept :p

Het liefst snoepen we wel een beetje gezond natuurlijk dus daarom een nieuw recept voor jullie in de categorie:
Snoepen zonder schuldgevoel!

De boodschappen:

  • 250 gr. speltmeel
  • 150 gr. dadels
  • 100 gr. ongebrande amandelen
  • 60 gr. roomboter
  • 40 gr. kokosolie
  • 40 gr. palmsuiker
  • 4 el. speculaaskruiden
  • 3 el. amandelschaafsel
  • 2 el. amandelmelk
  • 2 biologische eieren
  • 1 thl. backing soda
  • (springvorm, bakpapier en een deegroller)

Hoe dan?!

  1. De oven voorverwarmen op 180C.
  2. De dadels een uurtje wellen, daarna 100 gr. dadels samen met de amandelen fijnmalen tot een pindakaas achtige pap, dit kan met een blender, keukenmachine of staafmixer. Indien nodig wat water toevoegen. Dan is de vulling voor je heerlijke gevulde speculaas klaar, die mag de koelkast in.
  3. Het speltmeel, backing soda, speculaaskruiden en amandelmelk mogen in een beslagkom, gebruik een zeef om klontjes te voorkomen. Hak nu de overige 50 gr. dadels fijn en voeg deze ook toe aan het beslag. 1 ei, de roomboter en kokosolie magen er ook in, eerst even laten smelten. Even flink kneden zodat je een mooie bal deeg krijgt.
  4. Neem een helft van het deeg, gebruik een deegroller, vel bakpapier met wat speltmeel erop om er een vlakke boden van te maken. Die mag in de springvorm, daar verdeel je de vulling mooi egaal overheen.
  5. Met de andere helft van het deeg dek je de vulling netjes af. Klop het laatste eitje en bestrijk de speculaas hiermee, nu strooi je het amandelschaafsel eroverheen en mag je heerlijke zelfgemaakte gevulde speculaas eindelijk de oven in!
  6. 30 minuutjes in de oven en klaar ben je!!

Enjoy!!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
gevulde paprika'sbleekselderijsoep