Healthy Bananenbrood

fullsizeoutput_3769Zelfgemaakt Healthy bananenbrood maak je zo:

Omdat je tegenwoordig niet meer geloofwaardig bent als Voedingscoach zonder bananenbrood recept, ben ik zelf ook maar eens de keuken in gedoken. Het is geen brood by the way, want daarvoor bevat het gewoon te veel calorieën maar het is absoluut gezond. Want het is gemaakt van 100% onbewerkte natuurlijke ingrediënten.

Vandaar dus: Healthy Bananenbrood!

De boodschappen:

  • 250 gram speltmeel
  • 250 gram havermeel
  • 200 ml. water
  • 4 rijpe bananen
  • 3 bio eitjes
  • 3 el. kokosbloesemsuiker
  • 2 el. roomboter
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje vanille
  • snufje zout

Hoe dan?!

Verwarm de oven alvast op 180 graden. Dan neem je een beslagkom en meng je alle droge ingrediënten. Tik dan de eitjes in de kom en prak de bananen. Je kan er ook een in plakken snijden om er bovenop te leggen zoals ik gedaan heb. De bananen mogen samen met het water ook de kom in. Mix het goed door tot het een mooi beslag geworden is. Nu mag de appelazijn in een glas en daar doe je de baking soda bij, (dat schuimen hoort zo) even roeren en dan giet je het al mixend bij het beslag.
Vet je bakblik goed in met roomboter voor je het beslag erin schept. Nu mag je Healthy Bananenbrood 55 minuten de oven in, op 180 graden.
En voilà, klaar is jouw zelfgemaakte bananenbrood!

Ps, eigenlijk is het natuurlijk gewoon een bananencake maar bananenbrood klinkt hipper 😉

Enjoy!

Recommended Posts

Leave a Comment