Paprika Mosterd Soep!

IMG_0788Wie gaat er vanmiddag mee ’n terrasje pakken? Mag best met dit weertje toch?

Zelf kies ik er dan voor om eerst thuis te gaan eten, want op z’n tijd van een drankje genieten is heel oké maar ga je recht vanuit je werk? Grote kans dat er dan ook nog een vette hap ingaat. Dan hakt zo’n terrasje er wel heel erg in! Hoe voorkom je dat? Juist even snel naar huis voor een gezond maaltje. Omdat ik niet kan wachten om in het zonnetje te gaan zitten en ook geen zin heb om met een volle maag de deur uit te rennen, kies ik vandaag voor een soepje.

Snelle en gezonde soep!

De boodschappen voor 2 personen:

8 paprika’s
5 dl water
4 kippendijtjes
3 teentjes knoflook (vandaag dus even niet 😉
2 el. mosterd
1 klontje roomboter
1 ui

Hoe dan?

Braad de kippendijtjes in roomboter, met 10 minuutjes zijn ze wel gaar. Was de paprika en snijd ze in stukken, komt niet zo precies, want je pureert ze samen met de mosterd en het water. Gebruik hiervoor een staafmixer of kiep het in je blender. Daarna kan je pan op het vuur. Als de kip gaar is snijd je hem in stukjes en mag het de soep in. Fruit nu de uitjes en knoflook in roomboter en dan mag deze ook de soep in.

Beetje op smaak brengen met zwarte peper en wat Keltisch zeezout en eventueel nog wat mosterd en voilà, klaar is jouw gezonde en super snelle soepje.

Geniet van de zon ✌?

Recommended Posts

Leave a Comment