Afvallen?! Veel sporten of gezonder eten?

 In Gezond afvallen

Wat is nu de beste manier om echt blijvend af te vallen? En hoort hongerlijden er nu eenmaal bij of is dat een fabeltje?

Een combinatie van een gezond voedingspatroon en jezelf regelmatig flink in het zweet werken is de beste manier om een strak lichaam te krijgen én te houden. Daarvoor hoef je zeker geen honger te lijden, wel zal je natuurlijk de discipline moeten opbrengen om ’s avonds van de chips, snoep en andere troep af te blijven.

70% voeding en 30% sport

Het is een veelgestelde vraag “wat werkt nu het best om af te vallen? Een dieet of sporten?” Je kunt afvallen door gezond te eten en niet te sporten. Andersom werkt het echter niet, je kunt niet afvallen door ongezond te blijven eten en heel veel te gaan sporten. Een voorbeeld: een willekeurig menu bij een fastfoodketen bevat al snel 1.800 calorieën. Nu ga je dat menu door middel van sporten verbranden. Bij hardlopen verbrand je gemiddeld 700 á 800 calorieën per uur.  Dan zal je dus bijna 2,5 uur moeten gaan hardlopen om na dat bezoekje aan de Mac weer op nul te komen, maar wil je ook nog afvallen zal je dus nóg veel langer moeten gaan lopen. Nou, succes!

Combinatie gezond eten én beweging geeft je energie!

Natuurlijk zal ik de laatste zijn die je zou afraden te gaan sporten, de gezondheidsvoordelen zijn immers gigantisch. Maar wil je echt weer een beetje lekker in je vel zitten begin je toch echt in de keuken. Het is veel praktischer om je voedingspatroon aan te passen, niet voor een paar weken of maanden. Kies een blijvend voedingspatroon dat bij jou past en je zult zien dat je het gemakkelijker volhoudt. Is het jouw wens om zowel die buik kwijt te raken als over voldoende energie te beschikken? Ga dan eens op zoek naar iemand die je kan helpen bij het samenstellen van een persoonlijk voedingsplan en zoek een bewegingsvorm die bij je past. Voor de één is het een potje voetbal, de ander stapt op zijn fiets. De beste vorm van beweging is die waar jij blij van wordt!

Een doel zonder actieplan is een dagdroom

Met gezonde groet,

Voedingscoach Marlo Wagner

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
movitvationalmondaynovemberPolonaise zonder koppijn