Feiten, fabels en de oplossing voor cellulite! – Deel III

 In Gezond bewegen, Gezond eten, Gezond lichaam

Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van alle vrouwen er last van heeft. Cellulite (of sinaasappelhuid in de volksmond) is een ware ‘pain in the ass’. Toch is er een oplossing om je van dit ontsierende probleem te verlossen. Op de Healthy Blog van Voedingscoach Marlo Wagner lees je er alles over. Deze week in deel III de oplossing voor cellulite.

Deel III – De oplossing voor cellulite!

Als jij echt van je cellulite verlost wilt worden, zul je er aan moeten werken! In dit laatste deel komt de oplossing voor dit vreselijke probleem aan bod. Overgewicht wordt aangewezen als de hoofdverdachte. Dat klopt ook zeker, want hoe meer vetcellen je hebt, hoe groter de kans dat je cellulite ontwikkelt. Vergis je echter niet, ook bij slanke vrouwen komt cellulite voor. Dit kan twee oorzaken hebben. Je bent recent flink afgevallen door middel van een crashdieet waardoor je spiermassa verloren bent. Of je had al weinig spiermassa door onvoldoende lichaamsbeweging en door het eten van de verkeerde voeding. Sta je dus op het punt aan een dieet te beginnen, lees jezelf dan goed in en zorg dat je zeker weet dat het geen crashdieet betreft. Met een goed voedingsschema is het namelijk heel goed mogelijk om gewicht te verliezen en meteen je cellulite aan te pakken!

Het wapen tegen cellulite, spieren!

Zwemmen, joggen en fietsen zijn allemaal goede manieren van lichaamsbeweging als het gaat om je algehele gezondheid. Om cellulite tegen te gaan zul je echter een sport moeten kiezen welke je spiermassa vergroot. Voordat je bang wordt dat je moet gaan bodybuilden, 5% meer spiermassa in combinatie met een gezond vetpercentage doet je cellulite verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Alles op een rijtje: 

  • Krachttraining is een manier om cellulite tegen te gaan, combineer je krachttraining met een goed eetpatroon? Dan heb jij het beste wapen tegen die vervelende sinaasappelhuid in handen en zul je snel weer een stralend strak huidje hebben!
  • Blijft dat resultaat bij jou toch uit? Ga dan opzoek naar de oorzaak. Anticonceptie maar ook overgewicht kunnen zomaar roet in het eten gooien.
  • Vermijd te allen tijde het jojo effect! Dit is een van de grootste veroorzakers van cellulite. Twijfel je of jouw huidige dieet wel oké is kan je het beste een professional aan zijn mouw trekken. 
  • Voel je niet alleen in je strijd maar wees realistisch. Hulp vragen is geen schande, kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van een voedingscoach!

Wil  jij op de hoogte blijven van mijn blogs? Klik dan hier om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt