Feiten, fabels en de oplossing voor cellulite! – Deel I

 In Gezond bewegen, Gezond eten, Gezond lichaam

Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van alle vrouwen er last van heeft. Cellulite (of sinaasappelhuid in de volksmond) is een ware ‘pain in the ass’. Toch is er een oplossing om je van dit ontsierende probleem te verlossen. Op de Healthy Blog van Voedingscoach Marlo Wagner lees je er alles over. Deze week in deel 1 de feiten over cellulite.

Deel I – De feiten over cellulite!

Last van cellulite of cellulitis? Eerst maar even het grootste misverstand uit de wereld helpen, die bobbelige sinaasappelhuid heet cellulite en geen cellulitis. Wie last heeft van cellulite zou voor geen goud willen ruilen met een persoon leidend aan cellulitis: een vreselijk pijnlijke onderhuidse ontsteking (itis) en dit heeft dan ook niets te maken met de gerimpelde sinaasappelhuid ‘cellulite’. Cellulite ontstaat doordat onderhuidse vetweefsels tegen de bovenhuid aandrukken, dat geeft zwellingen en creëert een reliëf aan de buitenlaag van de huid.

Women only?

Wrong, ook mannen met overgewicht kunnen cellulite krijgen maar bij vrouwen zijn de vetweefsels verticaal gerangschikt waardoor zij er meer last van hebben. Daarbij ligt het vetpercentage van vrouwen van nature hoger waardoor de vetweefsels makkelijker in contact komen met de huid wat dus meer kans geeft op cellulite.

Eigen schuld, of toch niet helemaal?

Overgewicht, slecht eten en onvoldoende sport of beweging, dit zijn natuurlijk triggers die cellulite uitlokken. Toch is het voorkomen of verhelpen hiervan niet helemaal zo simpel als we zouden willen, ook vrouwen die gezond leven kunnen cellulite krijgen. Naarmate je ouder wordt kan het toenemen en ook hormoonverstorende anticonceptie zoals de pil en het Mirena-spiraaltje kunnen cellulite verergeren.

Stay tuned on this subject! 

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt