Gezond tussendoortje!

 In Gezonde Recepten, Snack, Tussendoortje

IMG_5412Tijd voor een Healthy Snack! Oftewel; Gezond tussendoortje!

“Kun je eigenlijk wel gezond snacken?

Want al die muesli repen zitten toch allemaal vol suiker en andere troep?”

Tsja, zo’n beetje alle voorverpakte of kant-en-klaar tussendoortjes zijn inderdaad zo ongezond dat het in feite gewoon snoep is. Al staat er nog zo groot op gedrukt hoeveel ’toegevoegde vitamines’ of ‘proteïne’ erin zitten; het blijft troep. Zo proberen ze jou te laten geloven dat hun snack wel een gezond tussendoortje is. Daar trap je toch niet in?

Wil je écht gezond snacken?

Dan duik je gewoon even zelf de keuken in en geloof me; dat hoeft helemaal niet lang te duren. Dit gezonde tussendoortje heb ik binnen 3 minuten klaargemaakt en kan zo mee voor onderweg.

Bij deze snack heb ik gekozen voor een appeltje met kaneel met een handje ongebrande walnoten. Ik combineer die twee bewust omdat ik zo de suikeropname vertraag. Daar zorgen de vetten in de noten voor. Dat is belangrijk omdat ik zo een suikerpiek voorkom, zo blijft mijn insuline peil laag en dus mijn insuline gevoeligheid hoog. Doordat veel mensen de hele dag van de ene zoete hap naar de andere ‘grazen’ worden steeds meer mensen ongevoelig voor insuline. Een voorbode van suikerziekte, oftewel diabetes type 2. Combineer je die suikers met vetten, dan vertraag je de opname en voorkom je dus die eerder genoemde insuline piek.

Aantal personen: 1
bereidingstijd: 3 minuten
De boodschappen:
  • 1 groene appel
  • 35 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneel

En een bakje om het mee te nemen 😉

Geniet van je snack-momentje!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt