Geloof jij in goede voornemens?

 In Gezond lichaam

Geloof jij in goede voornemens?

Je kan er in geloven of niet maar eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal wel gewoontes die we aan ons leven willen verbeteren, toch?

Oké, de eerst ‘normale’ week van 2019 is begonnen. Of je nu wel of niet in ‘goede voornemens’ gelooft, een nieuw jaar is als elk nieuw begin. Een mooie kans om weer even te focussen waar je nu eigenlijk mee bezig bent in je leven. Leef je nu vooral weer toe naar volgend weekend? Of kwam jij aan het einde van 2018 dingen tegen in je leven die je graag zou willen veranderen?

Je zou goede voornemens dus ook kunnen zien als een goed excuus, om eens kritisch naar jezelf te kijken en bij te sturen waar het nodig is. Het mooie is, in deze periode kijkt niemand er vreemd van op als je hulp vraagt bij jouw doelen. Sterker nog; ik ben zelf juist de verbinding aangegaan met anderen, om elkaar scherp te houden bij het laten slagen van die goede voornemens. Dat werkt écht, net als samen sporten veel makkelijker vol te houden is.

Mijn tips om je goede voornemens vol te houden:

– Vergelijk je niet met een ander, niet iedereen heeft de zelfde startpositie

– Maak het klein, maak van vandaag een topdag! Aan morgen kan je morgen pas weer werken

– Zoek hulp! Een coach of een maatje, als het maar iemand is die jou aanspreekt op je voortgang

Laatste tip; als je jouw voornemens lang genoeg volhoudt, worden het gewoontes en die gaan dus gewoon vanzelf! Hoe fijn is dat?

Gelukkig nieuwjaar!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
vlees met Kerst