Ontbijt met eieren

 In Gezond eten

Ontbijt met ei

Méér energie en minder honger met eieren als ontbijt!

Eieren zijn een van de gezondste dingen die je kan eten, ze bevatten veel van de twee belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Eiwitten en vetten. De eiwitten uit eieren zijn van hoge kwaliteit en hebben een hoge opneembaarheid. Daarnaast bevatten eieren zeer gezonde vetten die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van de hormoonhuishouding, de verhalen over eieren en goede bed-prestaties zijn dan ook echt niet uit de lucht gegrepen! Ook bevatten eieren essentiële vitaminen en mineralen. Al met al bezit een ei unieke kwaliteiten die bij uitstek passen in het voedingspatroon van iemand die gewicht wil verliezen. Hoe dat zit leg ik je nu uit!

Kilo’s te lijf met eieren als ontbijt

Afgezien van de lekkere smaak van eitjes is een ei zeer geschikt voor mensen die hun calorie-inname willen beperken, zo bevat een groot ei gemiddeld slechts 78 calorieën.

Dus weinig calorieën, maar veel verzadiging

Zelfs al ontbijt jij met drie grote gekookte eieren dan bevatten deze samen minder dan 240 calorieën. Vul je dit aan met wat tomaat en komkommer heb je dus al een zeer compleet maaltje waar je lijf best een tijdje mee vooruit kan. En zelfs al doe je er een sneetje brood bij, kom je met moeite boven de 300 calorieën uit met dit ontbijt.

Om even een voorbeeld te geven, een broodje ‘gezond’ uit de kantine of langs de snelweg, tikt al snel de 700 calorieën aan!

Een van de geheimen voor een blijvend slank lichaam is, zorgen voor maaltijden die je verzadigen. Zo krijgen we met een ontbijt van witbrood met hagelslag gemakkelijk honderden calorieën meer binnen dan met een eierontbijt. Neem de proef op de som! Kijk eens hoeveel witte boterhammen met hagelslag jij op kunt voor je vol zit, en doe dan hetzelfde met gekookte eieren. Ter vergelijking, een witte boterham met hagelslag bevat al snel 400 calorieën, terwijl een groot gekookt ei gemiddeld 78 calorieën telt.

Er zijn overigens studies gedaan waarbij werd vergeleken hoeveel calorieën proefpersonen gedurende de dag nog aten wanneer zij ontbeten met ei of met brood. De broodgroep kwam vele malen hoger uit, simpelweg door de verzadigende werking van goede bouwstoffen. Hoe werkt dit dan? Nou, dat zit zo. Je lichaam herkent goede bouwstoffen wanneer je ze eet en zal via je hersenen dus sneller een signaal afgeven dat er voldoende bouwstoffen beschikbaar zijn om een tijdje mee vooruit te kunnen. Eten we echter voeding met een lage voedingswaarde; de witte boterham met hagelslag blijf hier het perfecte voorbeeld. Merkt je lichaam dat er nog steeds onvoldoende ‘bouwstoffen’ binnen zijn gekomen, dus al eet je je daar nog zo klem, aan je lichaam zal snel weer een honger-signaal afgeven vanwege zijn natuurlijke behoefte aan bouwstoffen.

Ik hoop dat ik met dit artikel een stukje van de angst voor eieren en met name de vetten uit eieren heb kunnen wegnemen. Zelf eet ik al ruim 15 jaar steevast 3 á 4 eieren per dag en mijn cholesterol is perfect! Je begrijpt inmiddels waarschijnlijk dus wel dat de angst voor eieren nergens voor nodig is.

PS. Kies wel voor biologische eieren, vooral de vetten in het eigeel zijn veel gezonder dan van de reguliere scharreleieren.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
Gezond frietje mayo100% clean