Spice up your kitchen!
In de meeste ‘kant en klare’ kruiden potjes en zakjes zit veel meer dan alleen kruiden. Emulgator, Vetsin, bergen zout en allerlei andere ongewenste E-nr zooi die van je gezond bedoelde gerecht stiekem toch een bende maken.
Wat is de oplossing? Precies, gewoon even zelf maken natuurlijk. Op websites als ‘smulweb’ vind je talloze tips en recepten om heel eenvoudig je eigen ‘homemade’ kruidenmix te maken. Dit is een van mijn favorieten:
‘Home made’ op z’n Grieks!
De boodschappen:
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 4 theelepels oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 theelepels tijm
- halve theelepel kaneel
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel basilicum
- halve theelepel uienpoeder
Hoe dan?
Die is heel eenvoudig, je mag alles samen in een kom gooien, even roeren en dan schud je het in een potje wat je luchtdicht kunt afsluiten. Zelf gebruik ik hier graag kleine weckpotten voor. Vanaf nu dus in een handomdraai een gegarandeerd gezond bordje souflaki op tafel!