Suikervrije Kwarktaart
Suikervrije kwarktaart
Het weekend staat weer voor de deur en betekend voor veel mensen; vrije tijd, gezelligheid én de nodige verleidingen. Maar al die verleidingen hoeven niet altijd fout te zijn 😉
Met deze suikervrije kwarktaart kan je je vrienden of familie gezond trakteren.
Een stuk van deze taart is namelijk net zo gezond als een bakje yoghurt met havermout en vers fruit!
Deze healthy kwarktaart is natuurlijk gezoet en bevat dus géén toegevoegde suikers. Hij heeft een heerlijke bodem van dadels, havermout en walnoten! Ik vond hem trouwens ook super easy te bereiden. Probeer hem uit en laat mij weten wat je er van vindt!
De boodschappen:
Bodem:
- 180 gram dadels (zonder pit, dat scheelt een hoop gefriemel)
- 100 gram havermout
- 60 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
- 80 gram kokosolie
- 1 vel bakpapier
Topping:
- 800 gram volle kwark
- 250 gram frambozen
- 1 handje blauwe bessen
- 1 handje aardbeien
- 14 blaadjes gelatine of 50 gram gelatine poeder
- 5 eetlepels imker honing
- 2 stokjes vanille
Hoe dan?!
Maal alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender. De boden is nogal een plakkerige bedoeling, dus een vel bakpapier op de bodem van je taartvorm is best handig. Verdeel het beslag over de bodem en druk het goed plat met een lepel of lekker met je handen. Laat de bodem nu alvast even opstijven in de koelkast zodat jij ondertussen aan de slag kan met de topping.
Pureer de frambozen in de keukenmachine en zet deze puree op een laag vuurtje en doe er vervolgens de gelatine bij, roer het goedje even door en laat het mengsel afkoelen.
Vervolgens doe je de kwark in een kom, roer je de frambozen-puree, de honing en de vanille (check hier even hoe je de vanille eruit haalt) er doorheen en giet je het mengsel over de bodem. Duw de blauwe bessen en aardbeitjes nu in topping. Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast, zodat het niet alles uit elkaar valt als je net een hap van je overheerlijke taart in je mond wilt stoppen 😉