Vet, maak(t) niet dik!

 In Gezond lichaam

IMG_1098Het is tijd om het eens te bespreken hoe ons lichaam werkt

Én hoe de voedingsmiddelenindustrie daar handig misbruik van maakt! Ze hebben ons namelijk laten geloven dat vet ongezond is.

Waarom?

Omdat vet eten een verzadigd gevoel geeft, eet je daar dus minder veel van. Tenminste; van onbewerkte vetten. Probeer maar eens vijf gekookte eieren te eten, dat valt tegen, hè? Bewerkte vetten zijn weer een heel ander verhaal. Die heeft de fabrikant zo bewerkt dat wij gewoon blijven dooreten!

Koolhydraten vullen niet!

koolhydraatrijk voedsel vult nauwelijks, dus verkoop van suikerrijke producten is easy money, want de grondstoffen, tarwe, mais en dergelijke, zijn spotgoedkoop én wij blijven ervan eten! We worden dus behoorlijk voor de gek gehouden door de voedingsmiddelenindustrie! Waarom? Omdat er grof geld te verdienen is in de handel in granen. Ga maar eens na hoeveel granen ze ons proberen te laten eten:

– Ontbijt: muesli of granola
– Lunch: brood of crackers
– Diner: pasta of rijst

55% heeft overgewicht

Zo draait je hele systeem dus op koolhydraten, logisch dat dit verkeerd afloopt. Want cijfers als ‘55% van de Nederlanders heeft overgewicht’ liegen er niet om! Daarnaast blijft het aantal chronisch zieken in Nederland stijgen. We kunnen wel stellen dat het behoorlijk mis gaat als we op deze manier blijven eten.

70% van het supermarkt-voedsel is zwaar bewerkt en aan 93% daarvan is suiker toegevoegd. Geen verrassing dat we met z’n alle steeds zwaarder en ongezonder worden dus. Nog een bewijs dat dit helemaal verkeerd is: Tegenwoordig worden Nederlanders dan wel oud, maar wat heb je daaraan als je de laatste 15 jaar in een verzorgingstehuis zit te wachten op je schone luier?

Vroeger was er alleen roomboter

Mensen aten vroeger veel meer vet en toch was bijna iedereen slank en fit! Vetten zouden dus nét als vroeger, een veel grotere rol moeten spelen in je dagelijkse voeding. Net als groenten & fruit, vlees of vis, water, noten én eieren! Dus weg met de pakjes en zakjes voeding en terug naar onbewerkt, natuurlijk en vetrijk eten. Benieuwd hoe dat er uitziet? Kijk maar eens naar de recepten op mijn website.

Natuurlijk en onbewerkt eten heeft mij van mijn ‘chronische’ darmklachten afgeholpen. Heb jij zelf klachten waar je nu onderhand wel eens vanaf wilt?

Stuur me een mailtje!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt