“A LOT OF GIRLS ARE AFRAID TO SAY WHAT THEY WANT.
THAT’S WHY THEY DON’T GET WHAT THEY WANT.” 

MADONNA

Een gezond gewicht maakt je leven mooier

Overgewicht is momenteel hét gezondheidsaandachtspunt van de overheid. Volgens de laatste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er verontrustend veel mensen met overgewicht. In 2010 kampt ruim 46% (!) van de volwassenen met teveel kilo’s lichaamsvet. Het Voedingscentrum meldt nog hogere percentages (50-55%). Het aantal kinderen dat last heeft van overgewicht is de laatste 20 jaar verdubbeld.

Laat je lijf niet crashen!!

Te weinig eten leidt tot gezondheidsproblemen. Dit kan zich beperken tot oppervlakkige kwaaltjes als chronische moe, lusteloos, chagrijnig zijn en moeilijk kunnen concentreren. Maar na een aantal crashdiëten te hebben gevolgd kan het leiden tot ernstigere fysieke problemen. Het werkt als volgt: Je ondervoed je lichaam en dwingt het in een spaar of noodtoestand omdat je niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Lees meer..

70% voeding en 30% sport

Je kunt afvallen door gezond te eten en niet te sporten. Andersom werkt het niet, je kunt niet afvallen door ongezond te eten en veel te sporten. Een gemiddeld menu van een willekeurig fastfood-keten bevat al snel 1800 calorieën. Dat is dus 1800 calorieën in, laten we zeggen, 30 minuten. Oké, doormiddel van sporten gaan we dat fastfood-menu verbranden. Een rekensommetje: Stel je weegt 75 kg en gaat fietsen. Dan verbruik je ongeveer 4 calorieën per uur per kilo lichaamsgewicht. Dus 4 x 75 = 300 kcal per uur. Dat betekend dat je 6 uur zal moeten fietsen om 1800 calorieën te verbranden. Succes! Natuurlijk zal ik de laatste zijn die je zou afraden te gaan sporten, de gezondheidsvoordelen zijn immers gigantisch. Is jouw wens het bereiken van een gezond lichaamsgewicht, dan zorgt een gezond voedingspatroon dat er voor dat jij die fysieke doelstelling bereikt!

Vullen of voeden?

Overal waar we komen worden we met pakkende one-liners verleid om te eten en te vullen. Maar wat kan je lijf eigenlijk met dit soort voedsel? Zijn we bezig met ons lichaam te voeden of te vullen? Misleid door multinationals ziet ons voedingspatroon steeds meer het bevredigen van een psychische behoefte. De omschakeling naar pure volledige voedselbronnen kan zwaar zijn en dat is zeker geen schande, wereldwijd spenderen voedselproducenten miljarden aan ijzersterke marketingcampagnes bedoelt om ons om de tuin te leiden. Als Voedingscoach bied ik je een compleet Voedingsschema, zodat de juiste keuzes maken van zelf gaat en leer je hoe je lichaam te voeden in plaats van te vullen!

Afvallen, zonder honger

Een gezond lichaamsgewicht bereiken mag nooit ten kosten gaan van je gezondheid, daarom zorg ik ervoor dat mijn voedingsschema’s je lichaam voeden. Van ‘s morgenvroeg tot ‘s avonds laat moet je lichaam worden voorzien van de juiste bouwstoffen. Alleen op die manier kunnen we spreken van “gezond” afvallen.

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt