Zeewier op je bord!

 In Gezond eten

Heb jij wel eens in de zee gezwommen en jezelf ineens verstrengeld gevonden in het zeewier? Ja, knap vervelend inderdaad. Maar wist je dat je op dat moment eigenlijk gewoon door een moestuin zwemt? Nee, ik tot voor kort ook niet! Totdat ik in gesprek raakte met Toine Wilke a.k.a. de Zeewierman! Voor de mensen die mij langer volgen op social media, ik kan me voorstellen dat je een beetje het beeld hebt gekregen dat ik leef op biefstuk en broccoli en okay, zo ziet mijn avondmaal er inderdaad best vaak uit.. Maar ook ben ik ondertussen voortdurend op zoek naar nieuwe, lekkere en vooral voedzame producten om niet alleen mijn lichaam een plezier te doen maar ook mijn zintuigen nog een beetje te prikkelen. En nou en of dat lukt met zeewier! Toine de Zeewierman is een gedreven enthousiasteling, maar dat alleen is niet genoeg om mij te overtuigen van een gezond product of voedingsmiddel. Als voedingswetenschapper en biochemicus weet hij ook de sterke gezondheidsclaims over zijn geliefde zeewier perfect te onderbouwen, zonder daarbij in theoretisch gezwam te verzanden.

Wat gezonde zeewier feitjes op een rij:

  • Bevat bijna net zoveel eiwitten als vlees (Gemiddeld eet de Nederlander te weinig eiwitten)
  • Bomvol onmisbare Omega 3 vetten (Must voor wie gezond oud wil worden)
  • Duurzamer dan duurzaam! (Geen giftige landbouw, geen zielige diertjes)
  • Beste bron van jodium (aanrader voor mensen die geen brood eten!)

Ben je nieuwsgierig geworden naar de gezondheidsvoordelen van zeewier? Google er op los zou ik zeggen! En ben je benieuwd naar die heerlijke zeewierburger? Houd je ogen dan goed open, want Toine en zijn team zijn hard aan het werk om Nederland te veroveren met hun passie voor zeewier!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
Trainer Hormoonfactormovitvationalmondaynovember