Homemade Chocolade Pepernoten
Op de foto zie je helaas niet meer zoveel pepernoten liggen, dat komt omdat er een heleboel zijn.. uhm, op de grond zijn gevallen 😉
De boodschappen:
- 70 gr. palmsuiker
- 70 gr. pure chocolade
- 65 gr. amandelmeel
- 60 gr. boekweitmeel
- 50 gr. kokosolie
- 30 gr. roomboter
- 3 el. amandelmelk
- 1 el. koekkruiden
- 1 tl. bakingsoda
Hoe dan!?
- De oven voorverwarmen op 150 graden.
- Meng het amandel en boekweitmeel de koekkruiden, palmsuiker, amandelmelk en bakingsoda met de hand.
- Zet een pan heet water op, daarin zet je een schaaltje met de kokosolie, (au-bain marie) zo laat je hem rustig smelten en voeg je het toe aan het deeg.
- Nu kan het echte werk beginnen, draaien maar! Leg de pepernoten ver genoeg uit elkaar op een bakplaat met een velletje bakpapier.
- 15 á 20 minuutjes in de oven en laat ze daarna een half uurtje afkoelen.
- Nu smelt je de pure chocolade samen met de roomboter au-bain marie en doop je de pepernoten in de chocolade. Dit kan heel voorzichtig één voor één maar je kunt er ook een klein handje tegelijk in gooien en ze er met een vork een voor een uit vissen.
- Leg de chocolade pepernoten nu 20 minuten in de koelkast om ze net zo lekker knapperig te laten worden als die smerige chocolade pepernoten van het Kruidvat 😉
Recommended Posts