Ben jij een echte melkdrinker?

 In Gezond eten
Koemelk heeft oorspronkelijk de taak het kalf te voeden. Dit wil niet per se zeggen dat mensen helemaal geen zuivelproducten moeten gebruiken maar misschien moeten we er wel eens over na denken hoe natuurlijk de melk die we in de supermarkt vinden eigenlijk nog is. Voordat de melk van de koe in het pak in de supermarkt word gegoten heeft het een hoop bewerkingen ondergaan. Er worden veel voedingstoffen uitgehaald om andere producten van te maken en wat er overblijft… Juist dat is voor de consument!
Ruim 90% (!!) van onze dagelijkse voeding is fabrieksmatig bewerkt. Bij deze processen worden er allerlei voedingsstoffen uit ons eten gefilterd en worden er chemische en synthetische stoffen aan toegevoegd om houdbaarheid en smaak te waarborgen. Dit alles met als doel, inderdaad.. om nog meer winst te maken!
Vraag jij je ook wel eens af of jou lichaam nog écht voedsel binnen krijgt?! Tijdens mijn voortdurende zoektocht naar eerlijke & pure voeding kwam ik iets bijzonders tegen: Biologische Waterbuffelboerderij: De Stoerderij!
De Stoerderij in Son & Breugel is een biologische Waterbuffelboerderij waar alles op zijn dooie akkertje gaat, want om productie draaien gaat het niet. Zo geeft een ‘moderne’ melkkoe tot wel 12.000 (!) liter melk per jaar en een waterbuffel maar 2 of 3.000 liter. Kwaliteit boven kwantiteit dus!
Puur natuur en recht van de koe… nou ja, recht van de buffel in dit geval. De melk die je daar krijgt bevat nog alle natuurlijke bacteriën en is veel voedzamer! Zo bevat biologische Buffelmelk veel meer calcium, vetten en eiwitten dan ‘moderne’ koemelk. Niet alleen is de melk is heerlijk van smaak, ook kun je er terecht voor een geweldige bak ijs, gemaakt door een heuse Meester ijsmaker en van vérse buffelmelk natuurlijk!
PS. De boer zal je adviseren de verse melk eerst te verhitten voor dat je hem drinkt, dit advies is hij wettelijk verplicht mee te geven. In principe dood je dan juist alle goede bacteriën die deze melk zo super voedzaam maken!
Voor meer info kijk op www.destoerderij.nl
Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt