5 hardnekkige voedingsfabels

 In Gezond eten

VoedingsfabelsVijf hardnekkige voedingsfabels

Fabel #1

Na 20:00 eten maakt je dik!
Nope. Sterker nog, als je een uurtje voor het slapen nog een eiwitrijk maaltje neemt hersteld je lichaam die nacht veel beter van je training of zware werkdag. Daarnaast is de kans dat je zwicht voor snoep, koek, chips of andere troep veel kleiner wanneer je weet dat je nog een verantwoorde late night snack tegoed hebt.

Fabel #2

Kunstboter (Becel, Blue Band of Croma) is beter dan roomboter. Beter voor het inkomen van de cardioloog ja, maar beter voor je gezondheid? Echt niet! Margarines zijn geraffineerde olie producten. En geloof mij, raffinage is geen gezond proces;-)

Roomboter daarin tegen is puur natuur en bevat naast essentiële vitamines en mineralen ook veel energie. En ja roomboter bevat cholesterol en dat is hart-stikke gezond! #‎tijdenveranderen #‎wijwordenwakker

Fabel #3

Diepvriesgroenten bevatten minder vitamines en mineralen. Omdat diepvriesgroenten direct van het land gewassen, verpakt en diepgevroren worden blijft het grootste deel van de voedingswaarde perfect behouden en bevat tegen de tijd dat het op je bord ligt vaak nog meer vitamines dan de groente die je vers uit de super haalt. De weg die deze groenten hebben afgelegd is vaak lang, opslaghallen, veilingmarkten en distributiecentra.. en dan is het nog de vraag hoe lang het al bij je super in de grote bak ligt.

Groenten in pot of blik zijn een heel ander verhaal, naast de lagere voedingswaarde vallen deze potten en blikken haast onder de noemer snoep en snacks, er wordt namelijk een berg suiker aan toe gevoegd.

Fabel #4

Je kan tegenwoordig niks meer eten zonder dat je er kanker van krijgt. Jawel hoor, er zijn heel veel gezonde dingen die we met alle wel kennen maar liever niet eten zo blijkt uit de statistieken. Wat dat dan is? Nou een makkelijk voorbeeld: Groenten en fruit! Liefst biologisch, dan weet je zeker dat er ook echt vitamine en mineralen inzitten en dat je niet alsnog kanker krijgt van de pesticiden. Wist jij dat de gemiddelde Nederlander maar 100 gram groenten per dag eet?! Vooruitstrevende artsen uit Amerika stellen dat je 65% minder kans hebt op de meest voorkomende vormen van kanker wanneer je 800/1.000 gram groenten per dag eet. #‎leukomteweten

Fabel #5

Als je wilt weten hoe je gezond moet eten raadpleeg je het voeding/Vullingscentrum.
Gelukkig is deze stelling voor steeds meer Nederlanders zo klaar als een klontje. Het Vullingscentrum kun je beter beschouwen als marketing afdeling van Unilever. Of dat iets afdoet aan de betrouwbaarheid laat ik aan jullie zelf over. Ik zeg alleen Ă©Ă©n ding, vertrouw jij de slager die z’n eigen vlees keurt?

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
movitvationalmondaynovember