FEESTJES, VAKANTIE, BBQ’S EN ZOMERBORRELS..

 In Gezond lichaam

marlo-doen

 

Stuk voor stuk heerlijk tijdverdrijf waar ook ik als voedingscoach mijn zomer graag mee vul. Na die periode merk ik aan mijn lijf dat al die verwennerij een prijs heeft; ik voel me minder fit, heb wat vet verzameld rond m’n buik en vooral ‘s ochtends merk ik dat ik niet over de energie beschik die ik graag zou willen.

Niet piekeren maar DOEN!

Die ontevredenheid lijdt maar zelden tot een verbetering van de situatie, dus wat is dan wel de oplossing? Nou, daar gebruik ik een simpele strategie voor. Het is veel vaker een kwestie van DOEN! Er zijn heel veel manieren om je doel te bereiken en er is geen perfecte route die je moet volgen om daar te komen maar kies je niets, blijf je piekeren over wat je graag zou willen veranderen! DOEN, dat is de kortste weg naar jouw doel!

Mijn strategie

Dus in plaats van me suf te piekeren over het perfecte trainingsplan, kies ik er voor om gewoon te beginnen met trainen. Het plan waarmee ik nu gestart ben, heeft over een maand vast weer wat aanpassingen nodig maar daar houd ik me nu niet mee bezig. Voor nu ben ik tevreden omdat ik weet dat ik weer op de goede weg zit. En dat is genoeg voor nu.

Mijn advies

Waar ben jij ontevreden over? Blijf er niet mee in je hoofd zitten maar kies voor actie, want zodra je op weg bent mag je het piekeren laten gaan. Maak je geen zorgen over het eindresultaat; kijk wat jij vandaag kunt doen en ga ervoor!

Vergeet perfectie

Je kan dus beter met iets beginnen waaraan je later nog wat bijschaaft, dan blijven zoeken naar perfectie en ondertussen stil staan.

Motivatie

Ik hoop dat je na het lezen van dit blogje de motivatie hebt gekregen om ook in actie te komen en te gaan voor jouw doel. Niet op zoek blijven naar perfectie, niet meer piekeren maar gewoon, DOEN. Dat is mijn boodschap voor deze week.

DOEN DUS!

Recent Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt