“Hoe houd jij dat vol?”

 In Gezond lichaam

Hoe houd jij dat vol?

“Hoe houd jij dat vol?” 

Ik krijg wel eens commentaar op m’n leefstijl, althans op de stukjes die mensen zien. “Hoe hou jij dat vol elke dag die kilo groenten?” Of deze: “Dat kan toch niet gezond zijn, heel de nacht dansen” Niet zo gek ook, want wie eet er nou elke dag één kilo groente? Wie gaat er nou met ‘n chronische darmziekte al die leuke feestjes af. (nja, het is niet dat ik die ziekte zelf meevraag hè 😉 Als ik dan uitleg wat al die gezonde voeding voor m’n lijf gedaan heeft, dan begrijpen mensen dat dit voor mij ‘n kleine moeite is. En als je van je 20ste tot je 24ste amper de deur uit kon en niet zo heel veel vrienden meer over had, dan begrijpen mensen ook ineens waarom het voor mij zo belangrijk het is om een uitbundig sociaal leven te onderhouden. Daar haal ik zelf veel vriendschappen, ontspanning en inspiratie uit.

Niet overdrijven 

Volgens mij is het niet zo heel gezond om zeven dagen per week alleen maar op je gezondheid, bedrijf, je werk of op andere fysieke doelen te focussen. Voor mij werkt dat in elk geval totaal niet, het bezorgd me stress. 

Luister naar je lijf

Als ik gestresst ben vind ik het super lastig om me te concentreren en krijg ik ook last van spanningen in m’n lijf. Dan zijn darmklachten en ontstekingen al snel de volgende fase waar ik in beland. 

Drankjes en dansjes op zaterdagavond en toch gefocust blijven en werken aan je doelen? Natuurlijk kan dat maar dat wordt wel bepaalt door wat je de rest van de week uitvreet. Want we kennen waarschijnlijk allemaal wel zo’n type, nooit een glaasje teveel, op het werk keurige bakjes salade mee en toch 30kilo overgewicht. 

Wat doe jij als er niemand kijkt?

Nou wil ik niemand veroordelen, want soms kunnen mensen er echt niets aan doen. Maar volgens mij is er veel meer winst te behalen op de gewone doordeweekse dagen én avonden. Want elke avond die zak chips naar binnen werken als niemand het ziet gaat ook ten koste van je gezondheid. Nét als te veel drinken overigens. 

Dus als je merkt dat je steeds een beetje zwaarder wordt of toch stiekem wel vaak denkt: “een wijntje moet kunnen” kijk dan eens of je wel echt de richting opgaat die je zelf voor ogen had? Want dat kan niemand anders bepalen, dan alleen jij zelf.  

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt