Indian Summer salad

 In Diner, Gezonde Recepten, Lunch

Marlo Wagner

Indian Summer salade

Deze gezonde salade is superhandig als lunch voor mee naar je werk en met een bereidingstijd van 15 minuten veegt ie al je smoesjes van tafel!

De boodschappen voor 2 personen:

4 Hollandse nieuwe

300 gram rode kool

2 kleine witlofjes

1 fijn gesneden uitje

2 eetlepels arganolie

De bereiding:

Ik kan hier een heel culinair verhaal op gaan hangen maar eerlijk gezegd ben ik niet zo’n keukenprins. Hoe ga ik dan wel te werk in de keuken? Ik heb voor dit gezonde recept alle ingrediënten gesneden en allemaal samen in een saladekom gemengd. Door alles heel fijn te snijden, komt de mix van natuurlijke smaken nog meer tot zijn recht.

Geniet van je maaltje!

Health-facts:

  • Hollandse Nieuwe. De rol van vitamine D spreekt voor zich hoop ik. Deze essentiële vitamine geeft je weerstand een ware boost. Onmisbaar voor de winter! Als het nog ooit winter wordt tenminste..
  • Arganolie is een 100% natuurlijke olie die een heerlijke nootachtige bite aan je gerecht geeft. Maar nog veel belangrijker dan lekker; arganolie doet wonderen voor je huid, door medicatie gebruik heb ik jarenlang met huidklachten geworsteld. Door dit soort natuurlijk oliën te gebruiken herstelt je huid optimaal. Oh ja, ik gebruik deze olie zowel in mijn eten als op mijn huid.
  • Rode kool is bijna onmisbaar voor een steeds groter groeiende groep Nederlanders. Het helpt namelijk diabetes type 2 voorkomen doordat het de bloedsuikerspiegel in balans brengt. Daarnaast ondersteunt het je nierfunctie, een onmisbaar orgaan waarmee steeds meer mensen problemen krijgen. Daarnaast houden de antioxidanten die in de rode kool zitten je cellen jong. Super belangrijk voor je algemene gezondheid en helemaal als anti-aging je aandacht heeft.
  • Witlof. Als kind was dit werkelijk een drama voor mij en mijn ouders maar inmiddels weet ik dat rauwe witlof wél te eten is. Het werkt als probiotica voor je darmen en ontgift je lever. Genoeg reden dus om witlof regelmatig in een salade te verwerken. Tipje; witlof absoluut niet koken, want dan is het dus gewoon nog steeds niet te vreten!

Vindt jij het interessant om te leren hoe je elke dag lékker eet en tóch goed voor je gezondheid zorgt? Neem dan nu contact op en dan bespreken we of mijn coaching een goeie match voor je is. Dan gaan we samen aan de slag om jouw lijf gezond én in shape te krijgen!

Shop-tips:

Arganolie: Jardin d’olive

Hollandse nieuwe: Seabas – The Urban Fisher

Bio groenten: AH Bio

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt