De zomer komt eraan!

 In Gezond afvallen, Gezond lichaam

De-zomer-komt-eraan

En hij is er sneller dan je denkt 😉 

Het zou zomaar kunnen dat jij net als miljoenen andere Nederlanders graag mooi en strak in je bikini of zwembroek past dit jaar. Hoe ga jij nu het verschil maken tussen het graag willen en dat doel ook echt bereiken?

Nou, daar ga ik je bij helpen.

Met deze 8 tips help ik jou om je lijf weer lekker strak in die bikini te steken, net als vorig jaar.. Of misschien al weer een paar jaartjes terug 😉

Tip #1

Ongeacht je ijzeren wilskracht en doorzettingsvermogen; iedereen gaat met ups en downs door een afvaltraject. Accepteer het en blijf gefocust op je doel. Duurzaam afvallen is geen sprint maar een marathonloop. Hoewel ik daar dan weer niet zo’n voorstander van ben maar die bewaar ik voor een volgend blog 😉

Tip #2

Eet veel groente. Honger lijden is het meest demotiverende wat je kan ervaren tijdens een afvaltraject. Niet doen dus! Huh? Maar ik moest toch afvallen; hoort honger daar dan niet gewoon bij? Nee hoor. Groente kun je niet te veel eten, laat staan dat je er van aankomt. Varieer zowel de soort als de bereidingswijze en je kunt jezelf elke dag gewoon trakteren op een vol bord eten.

Tip #3

Eet voldoende eiwitten. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en ondersteunen het behoud van spierweefsel. Heel erg belangrijk want elke gram spieren verbruikt zelfs in rust energie. Stel je caloriechecker in want voldoende voedingstoffen binnenkrijgen is geen nattevingerwerk. Wat bedoel ik met voldoende eiwitten? 1,5 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht is perfect, ook als je zwaar traint tijdens je afvaltraject.

Tip #4

Luister naar anderen, maar trek je eigen plan. Zodra je in je omgeving kenbaar maakt wat je doelstelling is, zal je overspoeld worden met adviezen. Allemaal goed bedoeld natuurlijk maar of ze voor jou werken dat is een tweede. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete manieren van training of beweging. Iets doen omdat het werkt terwijl je er geen voldoening uit haalt, is op lange termijn vaak niet haalbaar, hoe effectief het dan ook mag zijn. Moeite met een eigen plan vormen? Ga eens in gesprek met een professional.

Tip #5

Drink water!

Laat alle sappen, frisdranken en drinkyoghurts staan maar drink water! Ik adviseer mijn klanten om niet alleen tijdens het afvaltraject maar ook om daarna op gewicht te blijven, alleen water, thee en af en toe een kopje zwarte koffie te drinken. Zo krijgen verborgen calorieën geen kans en voorkom je dat je in de 0%-calorieën valkuil van de kunstmatige zoetstoffen belandt.

Tip #6

Pak je beweging!

Natuurlijk is elke dag een uur aan de ijzers of op de loopband niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, zo’n strak trainregime is absoluut niet noodzakelijk om een strak lijf te krijgen. Wel is het noodzaak om je lichaam voldoende in beweging te zetten; neem de trap of doe een lunchwandeling als je op kantoor werkt. En ga je toch voor die zware training, dan is 3x per week voldoende om je lichaam echt te transformeren.

Tip #7

Weg met Modifast, Slimfast en Herbalife-shakes! Denk eraan; jezelf uithongeren geeft absoluut geen resultaat. Op korte termijn zal je kilo’s verliezen maar je verliest tijdens gebruik van maaltijdvervangers ook veel spiermassa en dat komt je uiteindelijk duur te staan. De kilo’s vliegen er weer aan maar de spieren blijven weg. Wat komt daarvoor in de plaats? Juist, VET!

Tip #8

De belangrijkste tip die ik je kan geven; zorg dat je je lichaam blijft voeden. Stel je eet je dagelijks je witte boterham en Sultana’s maar komt niet boven de 1.500 calorieën uit, dan zal je misschien best wat afvallen. Maar om dat mooie strakke lijf te bouwen zal je je lichaam moeten voeden. Bouwstoffen als eiwitten, langzame koolhydraten en goede vetten zijn dus onmisbaar als jij meer wil dan blij worden van het getalletje op de display van de weegschaal 😉

Alvast een stralende zomer gewenst, ga ervoor, maak jezelf TROTS!

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
Doe de gratis Health Check