Wat verwacht jij van jouw lichaam?

 In Gezond lichaam
Die auto is vervangbaar. Jouw lichaam niet!

Die auto is vervangbaar. Jouw lichaam niet!

Wat verwacht jij van jouw lichaam?

We krijgen steeds vaker te maken met lichamelijke klachten, vermoeidheid, aanhoudende pijn of darmklachten. We kijken er amper nog van op als mensen om ons heen over gezondheidsklachten praten. Toch valt het me op dat men in de eerste instantie verbaast reageert als het hen zelf overkomt. 

Heb jij er wel eens over nagedacht wat je van je lichaam verwacht? 

Mij verbaast het eigenlijk helemaal niet, want als ik zie hoeveel we van ons lichaam verwachten en hoe wéínig we teruggeven.. Dan kan het ook niet anders, als dat ons lijf ergens in de soep loopt.

Wat verwachten we van onze auto?

Dat hij elke keer als we de sleutel van het contact omdraaien, precies doet wat wij willen. Dat we in ruil daarvoor onze auto goed onderhouden, zodat we er elke dag weer van op aan kunnen, vinden we logisch, toch?

Hoe onderhoud jij je lijf?

Okay, dus waarom we investeren in die auto is duidelijk. Waarom vinden we het dan niet logisch om elke dag in onze gezondheid te investeren? We rekenen er immers ook op dat ons lijf elke dag doet wat we ervan verwachten als er weer een nieuwe dag begint. Als ervaringsdeskundige is het voor mij heel logisch om goed voor mijn gezondheid te zorgen, ik verwacht namelijk ook veel van mijn lichaam terug. Toch merk ik dat er maar weinig mensen zijn die echt goed voor hun lichaam zorgen, terwijl ze wel veel van hun lijf terugvragen. Vroeg of laat gaat dat mis.

Dagelijks onderhoud

Kijk vandaag eens kritisch naar jezelf, hoe investeer jij vandaag in jouw lijf en gezondheid. Om te zorgen dat het ook morgen weer 100% presteert en je niet in de steek laat, bij alles wat je nog allemaal wil doen of bereiken in je leven.

Merk je dat je eigenlijk al een hele tijd structureel te weinig investeert om je lijf gezond te houden? Dan is het nú de hoogste tijd! Denk eens goed na hoe jij kunt zorgen dat jouw gezondheid je niet in de steek gaat laten in de toekomst. Wat ga jij doen om je lichaam weer gezond en fit te krijgen?  

Die auto is vervangbaar. Jouw lichaam niet!

Het word tijd dat we ons daarvan bewust worden.

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
Wat is Voedingscoaching?