Hoeveel groente eet jij nou echt op ‘n dag?

 In Gezond eten

Groente

De beste tip om heel easy lekker veel groente binnen te krijgen? Maak er een nieuwe gewoonte van.

Het voedingscentrum adviseert 250 gram groente per dag. Aan de magere kant vind ik en dan druk ik me nog netjes uit. Neem de proef op de som en weeg vandaag de groente die je eet. Mijn persoonlijke ervaring is dat mijn darmen pas echt lekker rustig functioneren bij 700 tot 1000 gram groenten per dag. Op die manier krijg je niet alleen veel essentiële vitaminen en mineralen binnen maar ook veel voedingsvezels. Die vezels zijn onmisbaar voor een goede stoelgang. En aangezien ik al heel lang geen 18 sneetjes brood per dag meer eet, moet ik mijn vezels ergens anders vandaan halen. Een win-win situatie dus, want op deze manier zijn mijn darmen blij en voel ik me fit, energiek en vitaal. Die hoeveelheid vitaminen en mineralen uit al die groente draagt hier zeker aan bij.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal zou verbeteren aan jouw gezondheid als jij ook zoveel groenten zou gaan eten, maar heb je geen flauw idee hoe je in godsnaam elke dag een kilo groente binnenkrijgt?

Dan heb ik de gouden tip voor je

Ben je veel onderweg? Dan is het heel erg easy om aan je grammen te komen. Als ik de deur uit ga en ik weet dat ik langer dan 10 minuten onderweg ben, pak ik eigenlijk automatisch wat groente mee om onderweg lekker van te snacken. Mijn favorieten zijn snacktomaatjes, een bos wortelen, een komkommer of een bosje radijsjes. Ook super lekker vind ik een zoete punt paprika, zo uit de hand net als een appeltje. Probeer het maar eens uit, want het is natuurlijk onmogelijk om al die groenten ‘s avonds bij je warme maaltijd weg te werken! Zorg wel voor afwisseling, want de gezondste groente is elke dag een andere 😉

Wil je meer weten over gezonde voeding; stuur je vraag naar
info@marlowagner.nl

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
Een gezond ontbijt