Waarom eet jij wat je eet?

 In Gezond eten

Waarom-eet-je-wat-je-eet

Toen mijn gezondheid me in de steek liet, viel de optie lekker eten al snel af, want als je voeding door een slangetje je bloedbaan inloopt, proef je er vrij weinig van. Dit maakte later de keuze voor gezonde voeding voor mij heel erg vanzelfsprekend.

De belangrijkste reden om na te denken bij wat je eet?

Door mijn ziekte ben ik erachter gekomen dat zowel gezondheid als uiterlijk belangrijke redenen zijn om na te denken bij wat ik eet. Wanneer je gezicht door medicatie als Prednison steeds meer de vorm van een basketbal krijgt, word je als mens best ijdel, al ben je dan nog zo ziek. Vandaar dat mijn voedselkeuze niet alléén gericht is op gezondheid, ik vind het ook belangrijk om stil te staan bij wat voeding voor je uiterlijk kan doen.

Wat doet voeding met je huid?

Door bepaalde medicatie kan ook je huid ernstige klachten gaan geven, zo ook in mijn geval. Dat was voor mij een reden om te gaan onderzoeken hoe ik daar invloed op kon uitoefenen. Met succes! Ik ontdekte welke voeding reactie op mijn huid verergerde en wat juist zorgde voor een rustige, egale huid.

De factor ‘energie’

Beschik jij over voldoende energie? Of laat jouw lijf je op dat gebied nogal eens in de steek? Na de opname in het ziekenhuis was ik afhankelijk van een rolstoel wanneer ik de deur uit ging. Ik kon immers niet veel meer dan een paar stappen lopen zonder compleet uitgeput te raken. Weer een uitdaging voor me. Hoe kon ik invloed uitoefenen op het versnellen van het herstelproces? Ook hierin heeft mijn voedselkeuze me veel gebracht en het tempo waarin ik herstelde verbaasde elke arts in het ziekenhuis.

Regelmatig krijg ik mailtjes met vragen naar aanleiding van mijn columns. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen, wanneer had voeding voor jou een extra belangrijke rol in je leven? Of misschien ben jij nu wel op een punt waarop je lijf wat extra aandacht kan gebruiken? Stuur je mailtje naar: info@marlowagner.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
GroenteGezond frietje mayo