Leefstijl als Medicijn

 In Gezond lichaam

Leefstijl als medicijnLeefstijl als medicijn

Geen medicijnen meer gebruiken maar je leefstijl als medicijn, kan dat echt? Jazeker kan dat! Niet alleen ben ik daar zelf het levend bewijs als ervaringsdeskundige, ook de wetenschap levert daar steeds meer bewijs van.

Wetenschappelijk onderzoek

Langzaam maar zeker druppelen er steeds meer onderzoeken binnen die dit bevestigen. Niet zo vreemd ook, want hoe hebben we het anders miljoenen jaren zonder chemische en synthetische medicatie overleeft?
Het klinkt bijna onwerkelijk maar toch is dit hoe het zou moeten zijn. Sterker nog, als je een gezonde leefstijl hebt, dan is de kans om ernstig ziek te worden maar liefst 90% kleiner dan nu!

90% van alle ziekten door ongezonde leefstijl

Dit zijn heftige cijfers, ik vind dan ook dat we hier niet omheen kunnen. Want als we zelf voor 90% invloed hebben op onze gezondheid, dan zijn we dus ook voor 90% verantwoordelijk voor onze gezondheid. Als ervaringsdeskundige, vind ik dat we best eens wat kritischer naar onze leefstijl mogen kijken. Of negeren we dit probleem met z’n allen en blijven we; “je mag tegenwoordig ook niks meer eten.” roepen?

Hoe sta jij er nu voor?

Hoe sta jij er nu voor? Ben je tevreden over je fysieke toestand? Hoe ziet je leven eruit als je nog 5 jaar zo doorgaat? Leef je al gezond, dan is er niets aan de hand natuurlijk maar twijfel je of weet je eigenlijk heel goed dat je niet gezond bezig bent? Neem dan actie voor het te laat is. Voorkomen is beter dan genezen, kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Lekker in je vel

Als je lekker in je vel zit, heeft dat niet alleen positieve invloed op je eigen leven. Denk eens na over hoe veel waardevoller je bent als vader of moeder, partner of ondernemer? Geloof maar dat lekker ofwel gezond in je vel zitten positieve invloed heeft op alles en iedereen om je heen!

Een momentje voor jezelf

Neem vanavond eens even rustig de tijd om na te denken over de richting die je opgaat en de richting die je op wil! Laat jij jouw leefstijl je medicijn zijn?

Marlo Wagner
Voedingscoach

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
Gezondheid als goede voornemen