Healthy Kokoscake

 In Gezonde Recepten, Tussendoortje

De boodschappen:

  • 300 ml. amandelmelk (ongezoet)
  • 150 gr. rijstemeel
  • 150 gr. gemalen kokos (Verlenn)
  • 130 gr. boekweitmeel
  • 100 gr. kokosbloemsuiker
  • 75 gr. kokosolie (gesmolten)
  • 75 gr. roomboter
  • 2 eieren
  • 2 theel. baking soda
  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. vanille
  • Citroenschil van 1 biologische citroen en scheutje citroensap van 1/2 citroen

Hoe dan?!

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix eerst alle natte ingrediënten. Zeker drie minuten zodat je een luchtige substantie krijgt.
  3. Voeg nu de bloem toe door middel van een zeef, daarna de droge ingrediënten.
  4. Vet het cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag. Nu mag de cake 45 min in de oven.

    Tip: oven tussendoor niet opendoen, dan kan je cake inzakken. Een tip: Je zou ook een geprakte banaan kunnen gebruiken en dan de kokosbloesemsuiker iets minderen. Serveertip: Een lepel magere Franse Kwark van Senoble. Niks mis met ‘n beetje experimenteren 🙂

Enjoy!

Note: kijk voor de ingrediënten van deze heerlijke kokoscake eens op: www.verlenn.nl

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
granaatappelweckpotten