Healthy Kokoscake
De boodschappen:
- 300 ml. amandelmelk (ongezoet)
- 150 gr. rijstemeel
- 150 gr. gemalen kokos (Verlenn)
- 130 gr. boekweitmeel
- 100 gr. kokosbloemsuiker
- 75 gr. kokosolie (gesmolten)
- 75 gr. roomboter
- 2 eieren
- 2 theel. baking soda
- 2 theel. kaneel
- 1 theel. vanille
- Citroenschil van 1 biologische citroen en scheutje citroensap van 1/2 citroen
Hoe dan?!
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Mix eerst alle natte ingrediënten. Zeker drie minuten zodat je een luchtige substantie krijgt.
- Voeg nu de bloem toe door middel van een zeef, daarna de droge ingrediënten.
- Vet het cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag. Nu mag de cake 45 min in de oven.
Tip: oven tussendoor niet opendoen, dan kan je cake inzakken. Een tip: Je zou ook een geprakte banaan kunnen gebruiken en dan de kokosbloesemsuiker iets minderen. Serveertip: Een lepel magere Franse Kwark van Senoble. Niks mis met ‘n beetje experimenteren 🙂
Enjoy!
Note: kijk voor de ingrediënten van deze heerlijke kokoscake eens op: www.verlenn.nl
Recommended Posts