Polonaise zonder koppijn

 In Gezond afvallen, Gezond eten

Polonaise zonder koppijnNatuurlijk is een kater lastig te vermijden na al die dagen bier, toch heb ik wat tips verzameld om jullie de carnaval door te loodsen zonder koppijn.

Koffie

Een paar koppen koffie geven na een korte nacht natuurlijk een boost, maar koffie onttrekt vocht uit je lichaam dus als je al hoofdpijn had, zal het door die koffie alleen maar erger worden. Zorg dus dat je voordat je de dag begint koffie een paar glazen water drinkt.

Een vette hap

Een vette hap doet wonderen. Maar dan wel vóórdat je begint met drinken. De ongelofelijke trek na een avondje door hossen is je vast bekend, maar als het gaat om het bestrijden van je kater, dan kom je daar mooi te laat mee. Voordat je naar de optocht gaat dus eerst even een paar eieren in de pan!

Door blijven drinken

’s Ochtend gewoon weer op tijd beginnen, dan krijgt de kater geen kans. Het nadeel van deze tactiek is wel dat je het moet volhouden tot dinsdagnacht, want hij zorgt helaas alleen voor uitstel 😉 Nee, als je het risico op een kater wil verkleinen, wissel je biertje eens af met een glas water.

Verhoog je weerstand

Natuurlijk gaat een feestje als carnaval je niet in de koude kleren zitten dus is het wel zo verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Eet voordat je met die steek op je kop de deur uit gaat een paar stukken fruit en wat groente. Met een goede weerstand ben je beter opgewassen tegen de kater.

Voor iedereen die te veel hoofdpijn heeft om het hele stuk te lezen:

  • Zorg voor een goede bodem, gebakken eieren zijn een perfect carnavalsontbijt!
  • Drink veel water, niet alleen als je ’s ochtend ‘s wakker wordt maar blijf ook tijdens het hossen je biertje af en toe afwisselen met een glaasje water.
  • Verhoog je weerstand door voor het stappen wat fruit en groente te eten, meer weerstand is minder kater.
  • Een stevig bord soep doet ook wonderen, door het zout uit de bouillon houdt je lijf zijn vocht beter vast en droogt de alcohol je minder snel uit.

Ik wens jullie in een te gekke carnaval toe en mocht je me ergens tegenkomen en zien dat het nodig is… duw me gerust even een glas water in m’n hand 😉

Met gezonde groet,

Voedingscoach Marlo Wagner

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt
gezond eten