Feiten, fabels en de oplossing voor cellulite! – Deel II

 In Gezond bewegen, Gezond eten, Gezond lichaam

Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van alle vrouwen er last van heeft. Cellulite (of sinaasappelhuid in de volksmond) is een ware ‘pain in the ass’. Toch is er een oplossing om je van dit ontsierende probleem te verlossen. Op de Healthy Blog van Voedingscoach Marlo Wagner lees je er alles over. Deze week in deel II de fabels over cellulite.

Deel II – De fabels over cellulite!

Cellulite krijg je niet alleen op je billen en benen, zoals vaak wordt beweerd. Ook je bovenarmen en buik zijn plaatsen waar vet zich ophoopt en waar dus cellulite kan voorkomen. Omdat de billen en benen plaatsen zijn waar vrouwen van nature meer vet opslaan, is de kans het grootst dat daar dan ook cellulite zal ontstaan. 

Het is een miljardenindustrie, toch bestaat er geen enkel smeerseltje of wondercrème dat je cellulite ook maar iets zal verminderen. Baat het niet dan schaadt het niet? Ooh jawel hoor, deze potjes zitten vol chemicaliën waarvan de meeste wel degelijk schadelijk zijn. 

Liposuctie, lymfedrainage of het anticellulitebroekje? 

Na liposuctie blijven er altijd vetcellen over, die veranderen niet van structuur. Dit afgezien van de afname in centimeters zou dan ook geen enkel verminderend effect hebben op de bobbelige buitenste laag van de vrouwenhuid.  Integendeel: de onderhuidse vetstofzuiger maakt de oneffenheden alleen maar erger.

Er wordt flink geïnvesteerd in dure behandelingen, welke geen enkel resultaat hebben. Lymfedrainage zou wel tot zichtbare resultaten leiden maar zeg nou zelf, hoe realistisch is het deze behandelingen voor de rest van je leven vol te houden? Want ook deze rib uit je lijf geeft je geen blijvend cellulite vrije huid. 

Dan is er nog het anticellulitebroekje. Nou, neem mijn beeldspraak vooral niet te letterlijk maar als dit strakke drukkende broekje zou werken, welk effect zou de strakke boxer van manlief dan hebben op het mannelijke apparaat? Enfin, je snapt hem al. Ook dat broekje verhelpt dus geen cellulite.

In het laatste deel van deze artikelreeks over cellulite, alles over wat jij zelf kunt doen om van je cellulite af te komen en het zelfs helemaal te voorkomen.

Stay tuned! 

Recommended Posts

Leave a Comment

Stuur je bericht

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Je kunt contact opnemen met Voedingscoach Marlo Wagner via onderstaand formulier.

Not readable? Change text. captcha txt